Trey Zoeller nie spoczywa na laurach i konsekwentnie realizuje swoje plany związane z eksperymentalnym finiszowaniem swoich bourbon whiskey. Tym razem jego flagowy produkt, jakim jest Jefferson's Reserve (JR), został poddany finiszowemu leżakowaniu w beczkach po winie. Podstawą do stworzenia opisywanej tu edycji JR był mix trzech różnych bourbonów, których pochodzenia (jak zwykle) Trey Zoeller nie ujawnia. W każdym razie na pewno są to w pełni wyleżakowane bourbony (wieku destylatów też nie znamy, choć doświadczenie wskazuje na whiskey około 8-letnią). Mieszankę następnie zalano do beczek po winie Upper Valley Cabernet Souvignon z winiarni Pritchard Hill, zlokalizowanej w St. Helena w słynącej ze znakomitych winnic Nappa Valey. Były to beczki z dębu francuskiego. Bourbon ten powinien być już dostępny na rynku pierwotnym, czyli w USA. Zapewne pojedyncze skrzynki trafią te z do Europy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz