wtorek, 7 czerwca 2016

35-LECIE EDDIE'GO RUSSELLA W WILD TURKEY

Tego lata mija równe 35 lat od momentu, kiedy to Eddie Russell (syn legendarnego już mistrza destylacji Wild Turkey Distillery - Jimmy'ego Russella) rozpoczął swoją pracę dla destylarni z logo Dzikiego Indyka. Dziś Eddie również piastuje funkcję mistrza destylacji i tworzy własne whiskey, sygnowane jego imieniem i nazwiskiem.
Wywiad z Eddie'm Russellem na okoliczność jego jubileuszu znajdziecie tutaj.
W związku z jubileuszem destylarnia szykuje premierę nowej bourbon whiskey z serii Master's Keep (o której pisałem tutaj). Będzie to wersja, złożona z destylatów w wieku 10-20 lat. Nowy bourbon nazywał się będzie Wild Turkey Master's Keep Decades. Beczki do opisywanej edycji leżakowały na najwyższych i średnich piętrach magazynu leżakowego McBrayer, a selekcjonował je sam jubilat. 
Niestety na razie nie dysponuję bardziej szczegółowymi danymi na temat nowego bourbona Master's Keep, ale oczywiście zmieni się to wkrótce...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz