Ledwo co zdążyłem napisać o emeryturze Grega Metze z MGP Distillery (a nieco wcześniej Jima Rutledge'a z Four Roses Distillery), a znów doszły mnie wieści o kolejnym mistrzu destylacji, który kończy karierę zawodową. Tym razem chodzi o master distillera Barton 1792 Distillery (dawniej Tom Moore Distillery) - Kena Pierce'a.
Pierce rozpoczął swoja karierę w Barton Brands of Georgia, zamkniętej obecnie destylarni, pełniąc tam funkcję szefa kontroli jakości. Następnie własciciele Barton Brands przerzucili go do Bardstown, do destylarni zwanej obecnie Barton 1792. Tam przeszedł szczeble kariery w dziale chemicznym, by zostać dyrektorem ds. destylacji i wreszcie mistrzem destylacji. W przemyśle spirytusowy spędził w sumie 30 lat. Powodów jego odejścia na emeryturę nie znamy. Ken Pierce obejmując stanowisko master distillera, zastąpił Grega Davisa, który odszedł do Maker's Mark Distillery (obaj panowie na poniższym zdjęciu):
Greg Davis (po lewej) i Ken Pierce (po prawej)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz